zaterdag 16 juli 2011

Sporten, waarom doe je het?

Waarom sport jij? De meeste mensen zullen antwoorden: 'voor een betere conditie, een slank figuur, een strakker lijf'. Maar weinig mensen zullen zeggen: 'voor een betere huid'. En toch schijnt regelmatige en intensieve lichaamsbeweging zoals joggen, aerobics, zwemmen, ... een positieve invloed op de huid te hebben.


Onze huid  heeft er natuurlijk ook baat bij als we regelmatig sporten. Om te beginnen stimuleert sporten de bloedcirculatie. Hierdoor verbetert de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de lichaamscellen. Bovendien worden afvalstoffen beter afgevoerd.
Zo zou sporten ook het gezicht verbeteren vanwege de verbeterde bloedcirculatie maar ook vanwege de transpiratie die tijdens het sporten op gang wordt gebracht. Je zou kunnen zeggen dat de transpiratiedruppeltjes opgehoopte afvalstoffen in de huid naar buiten duwen. Je huid gaat er mooi glanzend en gezond uitzien. Er wordt zelfs wel gezegd dat regelmatig sporten helpt om een acne huid te verbeteren.

Sporten werkt ontspannend. Natuurlijk, je spant je spieren aan maar daarna ontspan je ze ook weer. Het aanspannen en ontspannen zorgt aan het einde van de training voor een moe maar voldaan gevoel. Dit geldt niet alleen voor je lichaamsspieren maar ook voor je gezichtspieren. Je bent meer ontspannen en ook je gezichtsspieren staan minder 'strak'. Kraaienpootjes en expressielijnen verzachten.

Tot slot een paar tips:
* Zorg ervoor dat je huid schoon is als je gaat sporten. Verwijder je make-up. Door de transpiratie zouden de poriën, als de huid niet schoon is, wel eens kunnen verstoppen en dan bereik je het tegenovergestelde effect.

* Vind je het vervelend om helemaal zonder make-up te sporten, ga dan voor mascara en een vleugje lippenstift.

* Geef je huid na het sporten de tijd om af te koelen.

* Verwen je gezichtshuid en je lichaamshuid na het douchen met een vochtinbrengende crème. Drink tijdens en na het sporten voldoende water.

* Wil je je na het sporten weer opmaken, accentueer je gezonde en blozende gezicht dan eens met een zachte crèmeblush die je op de jukbeenderen aanbrengt. Een beetje mascara, een vleugje lippenstift. Je hebt er nog nooit zo goed, blozend en jong, uitgezien!

waarom sporten jullie, en welke sport doe je dan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten