zaterdag 11 juni 2011

Kyalin - het proteïnedieet



Sommigen van jullie zullen op Twitter wel gelezen hebben dat ik van start ging met het Kyalin dieet.
Afgelopen donderdag was het zover. De confrontatie met die weegschaal.. aarrgg vreselijk !

Kyalin is een afslankprogramma dat gebruik maakt van producten verrijkt in ei- witten, arm aan koolhydraten en arm aan vetten. Dit eiwitdieet zorgt voor een afbraak van vetreserves, met behoud van spiermassa! Door het beperken van de consumptie van suikers en vetten, wordt het lichaam gedwongen zijn energie te putten uit de aanwezige vetreserves.
Het gevolg: afslanken

Het dieet beval verschillende stappen:

Stap 1: Afslankfase


In deze fase ga je het meeste gewicht verliezen. Gedurende deze fase volg je een strikt dieet op basis van een aantal eiwitporties gecombineerd met groenten en vlees of vis. Koolhydraatrijke voedingsmiddelen (zoals brood, aardappelen, pasta, rijst, fruit,...) zijn niet toegelaten. Maar geen nood, samen geraken we er doorheen!


Stap 2: Reïntroductiefase

Tijdens deze fase worden voedingsmiddelen opnieuw in het eetschema geïntroduceerd. Graanproducten en fruit vervangen geleidelijk aan de eiwitsupplementen.


Stap 3: Stabilisatiefase

In deze derde fase worden de eiwitsupplementen vervangen door gezonde voedingsmiddelen en wordt een zetmeelportie weer toegelaten. Dit eetschema zal de basis vormen van jouw nieuwe, gezonde voeding.

Stap 4: Gezonde voeding

Dit is het einddoel van ons dieet! Het succes van een langdurig resultaat is enkel gewaarborgd door het naleven van een gezonde voeding. Vanaf nu is het geen dieet, maar een levenstijl. Alles mag, maar met mate.


Onder begeleiding van een Kyalin coach doorloop je de verschillende stappen binnen het afslankprogramma. Wekelijks heb je een afspraak met de coach om je te wegen en te meten.

Een dieet van pillen en poedertjes?

Tijdens een proteïnedieet wordt inderdaad gebruik gemaakt van proteïneshakes en voedingssupplementen. Het is echter onterecht om over een dieet met vervangmaaltijden te spreken. In de eerste plaats eten we tijdens een proteïnedieet immers vlees, vis en groenten. De eiwitsupplementen (de zogenaamde shakes) hebben als doel de spiermassa te beschermen, op die manier plegen we geen roofbouw op het lichaam. De voedingsupplementen hebben als doel om het dieet veilig en effectief te laten verlopen

Willen jullie in de toekomst graag weten hoe het mij vergaat met dit dieet? of toch niet zo interessant?

1 opmerking: